Des d’aquest dissabte, 2 d’abril, Sants llueix un nomenclàtor més femení. La mestra Dolors Batlle i Sunyer substitueix el militar Enric Bargés, que va arribar a ser capità general de Catalunya. El carrer de Dolors Batlle i Sunyer es troba a tocar de l’estació de Sants. El veïnat del barri ha pogut participar en els actes de descoberta de les noves plaques.

Qui és Dolors Batlle i Sunyer?

Dolors Batlle i Sunyer va exercir l’ensenyament a Barcelona, a l’escola unitària de la plaça de Comas, a les Corts. Va ser seleccionada per formar part del grup Escolar La Farigola. Va ser considerada una de les mestres capdavanteres que, abans de la guerra, van renovar els esquemes educatius de Catalunya, per això la van escollir per codirigir el Grup Escolar Lluís Vives de Sants, un dels grups de més prestigi del Patronat Escolar de Barcelona. En aquest centre va estar-s’hi des de la inauguració, el 1931, fins al gener del 1939, i va ser la directora de la secció de noies, però durant la guerra ho va fer en funcions de tot el grup per l’activitat política de Pere Blasi. Va patir sancions i va ser depurada pel règim franquista després del 1939.

Un nou espai també en homenatge a la Volta Ciclista a Catalunya

plaça de la volta ciclista sants

D’altra banda, l’espai que hi ha a la confluència entre el nou carrer de Dolors Batlle i el carrer de Numància, que fins ara no tenia nom, passa a anomenar-se plaça de la Volta Ciclista a Catalunya. És un homenatge a la històrica i centenària prova esportiva que enguany ha celebrat la 101a edició i que durant molts anys ha estat organitzada per la Unió Esportiva Sants.