Tot va començar el 21 de novembre de 2012, quan l’agent de la Guàrdia Urbana denunciat realitzava controls d’alcoholèmia a la zona d’oci del Port Olímpic. Una de les conductores a qui va practicar el test va donar un resultat de 0,25 mil·ligrams d’alcohol per litre d’aire. Tot i trobar-se al límit permès, l’agent no va presentar denúncia al·legant els marges d’error de la prova. La conversa entre tots dos va continuar i es van intercanviar els telèfons.

Agent i conductora es van intercanviar missatges a través de WhatsApp i, fins i tot, es van trobar per prendre un cafè al Centre Comercial la Maquinista. En un d’aquests missatges, l’urbà va retreure a la noia que volgués quedar amb ell si ja tenia parella, cosa que va saber quan va accedir al seu perfil de Facebook. Després d’aquella trobada, no es van tornar a veure.

Entre els mesos d’abril i juny de 2013, el guàrdia urbà va interposar quatre denúncies contra ella, totes, relacionades amb actituds incíviques: estar cridant en ple passeig del Born i al carrer Ample a la matinada, beure alcohol a l’avinguda del Paral·lel o comprar a venedors ambulants al carrer dels Escudellers.

El tribunal, però, ha donat per bona la versió de la noia argumentant que és “inusual” que hagi rebut quatre denúncies en tan poc temps i en una ciutat que no és on resideix i fa vida. A més, la investigació ha determinat que l’agent va formular totes les denúncies quan estava sol, una situació anòmala tenint en compte que la policia sempre actua en parella.

Per tot això, l’Audiència de Barcelona el considera responsable d’un delicte continuat de falsedat en documents oficials i l’ha condemnat a quatre anys i mig de presó. També quedarà inhabilitat durant sis anys, durant els quals no podrà exercir ni com a policia local, ni com a autonòmic o estatal. El condemnat haurà d’indemnitzar la noia amb 6.000 euros i es consideraran nul·les les denúncies que va interposar contra ella.