sindic-greuges

A més de Vilà, que és síndica des de 2010, opten al càrrec el coordinador del Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades a Catalunya, Àngel Miret; el professor de dret i relacions internacionals de la UB David Bondia, molt vinculat a la redacció de la carta dels drets humans a la ciutat;  l’advocada i mediadora familiar Mercè Molina, que va ser presidenta de l’Associació de Dones Juristes i va promoure el torn d’ofici de l’ICAB per a dones víctimes de la violència masclista i Miquel Nadal, advocat especialista en la defensa dels drets dels treballadors davant de l’administració pública.

Una vegada publicada la llista definitiva, s’obrirà el termini per votar un dels candidats, que s’allargarà fins al 15 d’abril. Totes les persones empadronades a la ciutat i també les entitats o institucions amb domicili legal a Barcelona poden donar suport a un dels candidats. Cadascun, però, només pot votar una vegada i per sol candidat.

A més del vot, també es poden enviar missatges de suport. Tot el procés és anònim i s’ha de fer a través del web creat per a l’ocasió. Un cop tancat el termini de votació, l’Ajuntament valorarà el suport que ha rebut cada candidat. Després de consultar amb els grups municipals, l’alcaldessa proposarà al ple el nomenament definitiu d’un dels candidats.