Després de cinc anys de guerra a Síria, colpeix especialment el nombre de víctimes que deixa el conflicte i sobretot són preocupants les xifres referides als infants. Aquest dimarts un informe d’Unicef ha posat de manifest que 8,4 milions de menors en són víctimes i necessiten ajuda humanitària urgent.

Anna Folch, presidenta d’aquesta ONG a Catalunya, ha explicat a BTV que són nens que només han vist i han viscut el conflicte armat. Unicef denuncia que es vulneren sistemàticament els drets d’aquests infants quan criatures de només tres i quatre anys són obligats a treballar per ajudar les famílies. Folch també ha posat de manifest que en altres casos també són reclutats com a soldats. Unicef xifra en 1.000 milions els diners necessaris per garantir l’atenció de tots aquests nens i, de moment, només n’han rebut 74.

A banda de l’ajuda econòmica, en l’informe, Unicef també reclama la necessitat de protegir els infants aturant els atacs contra escoles i hospitals; garantir l’accés de l’ajuda humanitària; invertir en educació, i restablir la dignitat de les criatures ajudant-les amb l’estréè extrem que pateixen.