Una jove de Barcelona, Mar Redondo, ha estat detinguda aquesta tarda per haver ajudat centenars de refugiats a travessar la frontera entre Grècia i Macedònia. En total, han retingut una cinquantena de voluntaris i periodistes, tres dels quals són espanyols. Eren al camp d'Idomeni, on la barcelonina feia de volunatària des de finals de febrer. La jove és militant de l'organització Arran del Poblenou, i precisament, han estat fonts d'aquesta organització les qui han confirmat la detenció de la jove i també han explicat que es troba en bon estat i que podria sortir en pagar la fiança. A través de Twitter, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ja ha demanat l'alliberament dels detinguts.

Fonts d’Arran del Poblenou han confirmat a BTV la detenció de la jove -que ha estat traslladada a la comissaria de Gevgelia- i han indicat que Mar Redondo, que feia de voluntària al camp de refugiats d’Idomeni des de finals de febrer, es troba en bon estat. Tot i que s’han assabentat dels fets al voltant de les 19 h, prèviament Redondo ja els havia informat que al llarg de la tarda la policia macedònia ja havia començat a retirar telèfons mòbils i havia iniciat algunes retencions de persones.

Entre la cinquantena de detinguts hi ha altres cooperants i també periodistes espanyols com l’enviada d’Euskal Telebista Ane Irazabal o Alberto Sicilia, (@pmarsupia) per als quals l’alcaldessa Ada Colau ha demanat l’alliberament immediat.

Segons diverses fonts, la policia de Macedònia els ha acusat de creuar il·legalment la frontera i seran posats en llibertat quan abonin una multa d’uns 250 euros. Precisament, fonts properes a Redondo han explicat que la jove de 22 anys sortirà en breu. Al voltant d’un miler de refugiats procedents del camp grec d’Idomeni han intentat travessar il·legalment aquest dilluns la frontera des de Grècia cap a Macedònia per iniciar la ruta cap a Europa a través dels Balcans.