L’actuació de la Guàrdia Civil, que ha durat quatre hores, s’emmarca en la investigació que porta el titular del Jutjat d’Instrucció número 4 de Lleida per la suposada inacció dels Mossos d’Esquadra durant el referèndum de l’1 d’octubre. La jutge ha demanat a la Guàrdia Civil que obtingués els correus electrònics amb un comandament dels Mossos d’Esquadra relacionats amb la celebració del referèndum de l’1-O. El cas es troba sota secret de sumari i no ha transcendit si els agents han trobat la informació que buscaven.

Com a mesura de protesta al registre, els treballadors del CTTI han protestat a les portes de l’edifici i han demanat no “normalitzar” la presència dels cossos de seguretat al seu lloc de treball.

Precisament, aquest dijous la Guàrdia Civil es va presentar a la comissaria dels Mossos a Lleida per buscar informació sobre el referèndum. Durant l’escorcoll, de més d’11 hores, els agents van demanar les gravacions de la centraleta de comunicacions de la policia catalana de Ponent durant la jornada del referèndum i també d’unes hores abans i després, a més de bolcar la informació dels telèfons mòbils de dos comandaments i un agent de la policia catalana, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Fa un mes i mig, la Guàrdia Civil ja va entrar al CTTI, el dia abans del referèndum, per fer-se amb el control del servei de votació telemàtic i així evitar l’1-O.