L’Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC) ha demanat aquest dijous al ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, un “relleu urgent” dels agents que estan destinats a Catalunya per evitar la celebració del referèndum. Després que s’anunciés que continuaran allotjats en vaixells i en barracons militars fins almenys el 2 de novembre, l’entitat ha fet un comunicat que denuncia que els guàrdies civils no estan en les condicions òptimes d’allotjament i que només poden descansar un dia per setmana.

En un comunicat l’AEGC assegura que és necessari fer aquest relleu de forma urgent, després que aquests agents hagin hagut d’aguantar “estoïcament els assetjaments” als establiments on s’han allotjat, així com estar lluny de les famílies, en un moment complicat per a ells, ja que no saben com estan vivint tot el que es veu a la televisió aquests dies.

L’associació assegura que com que no veu que la situació es pugui arreglar en un termini curt, afirma que aquests agents “no poden ni han d’afrontar els dies següents”. A més, demanen que cal personal de reforços, i es mostren convençuts que no hi hauria cap problema a l’hora de trobar voluntaris que volguessin venir a fer-los el relleu. L’associació també lamenta que els agents destinats a Catalunya s’haguessin d’assabentar a través de la premsa que s’allarga la seva estada fins al 2 de novembre.