El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha demanat també que es posi en marxa una línia d’ajudes destinada als equipaments privats. Aquest ha estat un dels temes que ha generat més recels: la regidora del PSC, Montserrat Ballarín, ha criticat que “no és funció de l’Ajuntament fer un informe dels danys en centres privats” i ha proposat que siguin els mateixos col·legis els que “facin la gestió davant l’Estat”. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha indicat que ja se’ls ha ofert suport jurídic i psicològic. Bosch els ha retret que “els privats s’han d’incloure perquè són centres de la ciutat de Barcelona”.

Pisarello ha recordat que, en un estudi elaborat l’endemà de l’1-O, el Consorci d’Educació de Barcelona ja va xifrar en 104.413 euros el cost per arreglar les destrosses però ha posat en dubte la possibilitat de pagar-los, perquè els comptes del Consorci estan intervinguts.

La regidora del Grup Municipal Demòcrata Sònia Recasens ha defensat la proposta dels republicans i ha explicat que l’1-O va viure en primera persona com els agents “rebentaven portes” i feien malbé material escolar a l’Institut Joan Boscà, a les Corts.

En una posició diametralment oposada s’han situat el PP i Ciutadans. La presidenta del Grup Municipal de Cs, Carina Mejías, ha criticat que la mesura “culpa les forces policials” i ha afirmat que qui ha de pagar les conseqüències és el govern català. En la mateixa línia ha parlat el portaveu del Grup Municipal del PP, Xavier Mulleras, que ha preguntat si demanaran responsabilitats a Òmnium i l’ANC per “la despesa provocada pel nyap de la cera” a la Diagonal.