L’operació ha començat cap a les 10 del matí i al cap de poc més d’una hora, els agents han tret de l’edifici les persones que hi havia a l’interior dels pisos. Els Mossos d’Esquadra han informat que s’hi han trobat diverses dosis d’heroïna i cocaïna que estaven a punt per a la venda. Abans de l’operació d’aquest divendres, la policia havia fet vigilàncies i seguiments per recollir indicis de la suposada activitat delictiva.

Els veïns han celebrat l’operació, que s’ha centrat en una de les zones més afectades per aquesta problemàtica i, més concretament, en un dels primers carrers on hi va haver protestes a principis d’estiu. Les mobilitzacions s’han allargat durant mesos. De fet, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra ja han fet quatre operacions a la mateixa finca durant aquest any.

25 escorcolls i 30 detinguts en gairebé 10 mesos

Des de començaments d’any, s’han fet 25 entrades a pisos del barri, uns operatius en el marc dels quals s’han detingut 30 persones. A més, tant els Mossos d’Esquadra com la Guàrdia Urbana asseguren que mantenen dispositius de seguretat a la zona i que tenen obertes investigacions a l’entorn dels carrers afectats. Molts d’aquests pisos es detecten gràcies a la col·laboració veïnal, que aporta denúncies i informacions a la policia.

Segons els Mossos d’Esquadra, s‘ha reforçat el nombre de patrulles uniformades a la zona i també s’ha intensificat la relació amb els jutjats per tal de “conscienciar de les problemàtiques associades, molèsties provocades i necessitats d’accelerar algunes investigacions”. En la mateixa línia, s’ha implementat un protocol de coordinació per facilitar que es tapiïn tots els narcopisos que es desarticulen.