El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha fet públiques, com cada setmana, les dades recollides al Pla d’informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya. Segons aquest informe, la setmana del 22 al 28 de gener els casos de grip han disminuït respecte a l’anterior. Concretament, un 24,8 % amb una taxa d’incidència de 321,76 casos per 100.000 habitants. Tot i això, aquest nivell continua sent d’intensitat moderada, si tenim en compte que el llindar epidèmic establert per aquesta temporada se situa als 109,4 casos per 100.000 habitants.

Per al CatSalut, l’activitat gripal hauria arribat al seu pic la setmana passada iniciant ara, un descens d’activitat per aquesta temporada.  Els casos han disminuït especialment, en els menors de 14 anys mentre que en els majors de 64 es manté estable. Pel que fa les visites als centres d’atenció primària han baixat gairebé un 3% respecte la setmana anterior. Així com, les urgències ateses als hospitals també han disminuït, tot i que en menor mesura. En el cas dels ingressos hospitalaris greus pel virus de la grip, se n’han registrat 37 que sumen un total de 750 ingressos, des de l’inici de la temporada a principis d’octubre.

A principis d’any, el Departament de Salut confirmava que la grip entrava en fase d’epidèmia amb 248 casos per 100.000 habitants. Les setmanes posteriors, la incidència dels síndromes gripals fregava el nivell elevat i quadriplicava el llindar en més de 400 casos.