Per un dia, els alumnes del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona surten al carrer per participar en una de les rutes culturals que el centre organitza al barri de les Corts. L’activitat pretén trencar amb la dinàmica de fer classes a l’aula i vol fomentar l’interès i la curiositat dels alumnes sobre els referents històrics i culturals cortsencs.

L’itinerari passa pels principals punts d’interès de les Corts Noves i les Corts Velles. Una parada és a la plaça de la Concòrdia, on es parla del seu passat comercial, de la història de la parròquia de Santa Maria del Remei o de l’edifici singular Can Déu. Els alumnes també accedeixen a les sales que hi ha la seu del districte de les Corts per conèixer la seva funcionalitat i el seu llegat arquitectònic.

La majoria dels inscrits són veïns del barri i alumnes del curs intermedi 2, és a dir, ja parlen català, però volen millorar la comunicació i l’escriptura. En el curs han estudiat la divisió territorial de les Corts i han treballat l’expressió oral mitjançant debats. Després de la visita redactaran un text en català sobre la ruta cultural per practicar l’expressió escrita.