El consum de panellets ja no es limita al dia de Tots Sants sinó que s’allarga un parell de setmanes. Això fa que la xifra de vendes es mantingui estable. Segons el Gremi de Pastisseria de Barcelona es vendran 250.000 quilos de panellets, xifra similar a la de l’any passat.

El que també es mantindrà estable és el preu d’aquests dolços, que se situaran entre els 45 i 55 euros per quilo. D’altra banda, el gremi adverteix que algunes grans superfícies estan venent paquets de panellets industrials a un preu superior al de les pastisseries i que aquest producte està elaborat amb fècula de patata o substitutius en comptes de sucre i ametlla.

El panellet de pinyons,  rei de la diada

Un any més el panellet més sol·licitat serà el de pinyons fet amb massa dolça a base de sucre, ametlla crua, ou batut i ratlladura de llimona i cobert d’una capa de pinyons. Opcions més innovadores són els de taronja o fruita de la passió i continua tenint molta sortida el panellet de xocolata.

Elaboració artesana

El Gremi de Pastisseria de Barcelona reivindica que l’autèntic panellet requereix una elaboració artesana. A les pastisseries els dolços es fan cada dia i, a diferència dels industrials, no porten additius. Els panellets artesans es fan d’un a un i és un procés elaborat que requereix hores de feina a l’obrador i moltes mans.