El que també es mantindrà estable és el preu d’aquests dolços, que se situaran entre els 45 i 55 euros per quilo. D’altra banda, el gremi adverteix que algunes grans superfícies estan venent paquets de panellets industrials a un preu superior al de les pastisseries i que aquest producte està elaborat amb fècula de patata o substitutius en comptes de sucre i ametlla.

El panellet de pinyons,  rei de la diada

Un any més el panellet més sol·licitat serà el de pinyons fet amb massa dolça a base de sucre, ametlla crua, ou batut i ratlladura de llimona i cobert d’una capa de pinyons. Opcions més innovadores són els de taronja o fruita de la passió i continua tenint molta sortida el panellet de xocolata.

Elaboració artesana

El Gremi de Pastisseria de Barcelona reivindica que l’autèntic panellet requereix una elaboració artesana. A les pastisseries els dolços es fan cada dia i, a diferència dels industrials, no porten additius. Els panellets artesans es fan d’un a un i és un procés elaborat que requereix hores de feina a l’obrador i moltes mans.