El Banc dels Aliments treballa fa més d’una setmana en la preparació de les caixes

que serviran per empaquetar el menjar. Ja en tenen més de 18.000 i compten amb la col·laboració de diverses entitats, com la Fundació Aura, que està formada per joves amb diverses capacitats que aprofiten aquesta ocasió per aprendre com introduir-se en el món laboral. Aquesta col·laboració s’emmarca en el que anomenen voluntariat inclusiu, una tasca vital per al bon funcionament del Gran Recapte.

La responsable d’esdeveniments del Banc dels Aliments, Esther Carreras, destaca que tot i que la data de celebració del Gran Recapte és l’1 de desembre, “hi ha molta feina al darrere de moltes empreses i de molts voluntaris“. A més, assegura que aquesta tasca prèvia ajuda que “el dia que comenci el Gran Recapte puguem treballar amb molta fluïdesa”.

A la ciutat, aquest any hi haurà 665 punts de recollida d’aliments i finalment s’ha aconseguit superar els 8.000 voluntaris i s’han cobert així tots els barris de la ciutat. No obstant això, el Banc dels Aliments alerta que a l’àrea metropolitana encara hi falta gent, com a l’Hospitalet.

A partir de divendres, començarà a arribar el menjar a aquesta nau, que els voluntaris hauran de classificar en les diferents taules. Aquesta tasca s’allargarà tot el mes de desembre, i encara es necessiten més voluntaris. Un cop empaquetats, els aliments es repartiran en 329 entitats de la província de Barcelona.