Amb aquest tema, un miler de comerciants de l'Eixample es disposen a promoure el comerç de proximitat. I ho fan a través d'una campanya solidària. Per Nadal, les botigues regalaran als clients un imant amb forma de cor. MARI CARME IZQUIERDO, presidenta de Cor Eixample "Això és la clau per entrar al web d'aquesta campanya solidària. Aquesta persona llavors tindrà dret a valorar les set ONG, que n'hem presentat cada eix una. Ells podran decidir per votació quina és la guanyadora." Els participants també optaran a un premi de 100 euros per gastar a les botigues que promouen la campanya. El nombre de comerços podria créixer encara més en properes edicions. MARI CARME IZQUIERDO, presidenta de Cor Eixample "Aconseguir set associacions ha sigut molt maco, en falten per entrar, però és el primer any que es comença, i és a poc a poc que podrem arribar a ser-hi totes." Aquest és el resultat d'una tasca de fons que, des de fa anys, realitzen moltes associacions de comerciants del districte. VICENT GASCA, president de Sant Antoni Comerç "Això no ha sortit com un bolet, espontani ara aquests dies, això és una tasca que es va fent de molt temps per donar força i cohesió a totes les entitats que representem el món del comerç al districte de l'Eixample." Pels impulsors, el Nadal és també una bona ocasió per promoure el comerç de barri. VICENT GASCA, president de Sant Antoni Comerç "Perquè dóna vida, dóna seguretat, dóna tranquil·litat, dóna cohesió i això és el que nosaltres també demanem als veïns, que facin la compra responsable, però que vinguin a comprar aquí al barri." Per participar-hi també es pot entrar al web de l'associació a través del codi QR que apareix en els cartells.

La iniciativa consisteix en el fet que per cada compra realitzada a unes de les botigues col·laboradores es regalarà un imant amb una clau d’accés per entrar al web i votar per un dels set projectes solidaris de l’eix comercial que es vulgui. Cada vot generarà 10 cèntims que se sumaran a cadascuna de les propostes solidàries presentades.

Les associacions comercials de l’Eixample han posat en marxa la campanya “Sumem pel barri” per donar suport a set projectes solidaris. En total, hi participen 1.000 botigues de les associacions CorEixample, Encants Nous, Eix Fort Pienc, Gaudí Comerç, Nou Eixample, Eix Comercial Sagrada Família i Sant Antoni Comerç.

Cada botiga col·laboradora donarà un imant als clients com a obsequi de Nadal. Aquest imant és la clau per entrar al web www.compraeixample.cat i sumar-se a un dels projectes solidaris i votar-lo. També es podrà entrar al web a través del codi QR dels cartells de la campanya. Cada vot generarà 10 cèntims que els eixos destinaran a aquella iniciativa. A més, el client pot deixar les seves dades per participar en un sorteig d’un val de 100 euros per comprar en establiments del districte.

Els set projectes solidaris de cada associació comercial són els següents:

  • Encants Nous Eix Comercial destinarà els diners recollits a la Fundació Mambré, que té com a principal objectiu crear una xarxa d’atenció residencial i laboral per al col·lectiu de persones sense sostre a través del treball compartit.
  • L’Eix Comercial Sagrada Família farà el donatiu al Menjador Social Can Roger, entitat associada a un hort urbà i a activitats artístiques i culturals.
  • L’Eix comercial Nou Eixample farà la donació a Aules per l’escola de Kabateguinda per aconseguir la construcció de quatre aules per a aquest centre.
  • Sant Antoni Comerç col·laborarà amb De veí a veí, perquè els Reis Macos arribin a totes les llars del barri que ho necessitin.
  • CorEixample participarà en els Dimarts solidaris, que donen atenció i acolliment a les persones que pernocten a la via pública.
  • Eix Fort Pienc tindrà un gest solidari amb la gent gran per ajudar a combatre dues grans xacres de les persones grans: la pobresa i la soledat.
  • Gaudí Comerç destinarà els diners recollits en la campanya al projecte TANU, que treballa per aconseguir, aquest Nadal, que el màxim nombre de nens orfes possibles puguin gaudir d’una experiència de vida familiar.