En aquesta nau ja està tot a punt per rebre les 1.300 tones d'aliments que s'esperen recaptar a Barcelona ciutat i l'àrea metropolitana entre demà i demà passat. Els camions descarregaran les banyeres procedents dels supermercats en aquesta part de la nau, on s'aniran col·locant. Llavors, passaran a aquesta altra banda, on els voluntaris classificaran els aliments per tipologies i els col·locaran en palets. ORIOL DOLADER, cap de Logística de la Fundació Banc dels Aliments "Al tenir aquesta nau de 2.400 metres quadrats ens permet triplicar la classificació amb tres cintes classificatòries. Ens permetrà tenir fins a 300 persones classificant per torn." En les edicions passades només hi havia 80 voluntaris i un espai molt més reduït per gestionar els aliments que es recollien a tot Catalunya. Per això l'any passat es va trigar gairebé un mes a classificar-ho tot. En aquesta edició es preveu fer-ho en només una setmana. Això serà possible gràcies als més de 1.000 voluntaris diaris que hi treballaran i al fet que, aquest any, hi haurà diversos magatzems de gestió dels aliments. "Hem cregut més convenient que, per exemple, els aliments que es recullin a Berga es quedin a la zona." Gràcies a aquesta nova organització, molt més ràpida i eficient, a partir de dilluns les entitats ja podran passar per aquesta nau a recollir els quilos d'aliments que els pertoquin. El Gran Recapte representa entre el 15 i el 20% del que recull el Banc dels Aliments en tot l'any. En aquests dos dies preveuen superar les 3 mil tones a tot Catalunya. Una quantitat molt important, però que a les entitats només els serveix per a dos mesos.

L’objectiu del Gran Recapte és, segons el Banc dels Aliments, “donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades de casa nostra”, a la vegada que es consciencia la població sobre el gruix de persones en situació de pobresa que queden desateses.

El Gran Recapte va aconseguir recollir 2.700 tones d’aliments bàsics l’any 2012, amb l’ajuda de 13.000 voluntaris. El Banc dels Aliments va fer una crida per intentar reunir 15.000 voluntaris per a l’edició d’enguany, una xifra que s’ha vist superada amb escreix pels 20.000 voluntaris que participaran en aquesta edició.

Aquesta cinquena edició del Gran Recapte se celebrarà divendres i dissabte en 1.800 punts de tot Catalunya.