Si hi ha un exemple paradigmàtic de la campanya “Barcelona posa’t guapa”, que volia embellir la ciutat durant l’època pre i postolímpica, és ‘Balcons de Barcelona’, una mitgera històrica a una paret de la plaça de Pablo Neruda, a tocar de l’avinguda Diagonal. Des de fa una setmana, però, un grafit ha esguerrat part d’aquest mural gegant de gairebé 500 metres quadrats.

‘Balcons de Barcelona’ es va inaugurar el mateix any dels Jocs Olímpics, el 1992. L’empresa francesa Cité Création va ser l’encarregada de pintar la balconada fictícia en aquesta mitgera. I una de les particularitats de la mitgera és que hi apareixien personatges emblemàtics vinculats amb Barcelona com Mercè Rodoreda, un jove Antoni Gaudí, Pompeu Fabra o Lluís Companys. La pintada d’un grafiter ha fet desaparèixer la cantant i actriu Raquel Meller, una de la vintena de personalitats que hi apareixien.

Reaccions a les xarxes

L’acció d’aquest grafiter ha rebut una allau de crítiques a les xarxes socials. Alguns usuaris demanen responsabilitats per la destrossa i que es repari la paret mitgera.

L’Ajuntament ja ha dit que la mitgera es restaurarà. Els tècnics municipals han avaluat els danys i asseguren que es podrà esborrar sense malmetre el mural.