La fundació FAADA treballa conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona per obrir una residència per acollir els gossos de persones sense sostre de la ciutat. La tècnica del Departament d’Animals de Companyia de FAADA, Noe Terrassa, ha detallat en una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé, que l’objectiu és que les persones sense llar puguin deixar-hi els seus animals quan hagin d’anar a llocs on no puguin dur-les, com ara a la feina o a l’hospital. “Si algú es queda al carrer i no té on deixar la gossa, no pot agafar la feina”, ha explicat Terrassa, una situació que la fundació es troba regularment i que volen resoldre amb aquest alberg.

Així doncs, tal com ha assegurat la tècnica de FAADA, aquest nou centre permetrà que les persones sense llar “puguin estar tranquil·ls i fer tots els passos que hagin de fer perquè l’animal estarà protegit” i, un cop ho facin, puguin “recuperar-lo”.

“No hi ha cap normativa que prohibeixi l’accés tàcit dels animals enlloc”

Una de les tasques habituals de FAADA és mediar amb l’Ajuntament i els treballadors socials perquè es permeti l’accés dels animals de les persones sense sostre a llocs on sovint no se’ls permet, com ara els albergs o centres socials. Un exemple és el cas del Jaume, que finalment ha pogut anar a viure a un dels allotjaments APROP del Gòtic amb la seva gossa Laika, tot i que en un primer moment no estava clar.

A Barcelona hi ha una cinquantena de gossos que acompanyen persones sense sostre, d’acord amb l’últim recompte fet per FAADA l’any 2017. “No hi ha cap normativa que prohibeixi l’accés tàcit dels animals enlloc”, ha explicat Noe Terrassa. De fet, des de FAADA defensen que les persones en situació de sensellarisme no s’hagin de separar dels seus animals de companyia perquè són “la seva família” i “es donen suport mútuament”.