La plaça de la Vila de Gràcia s’ha omplert aquest dimarts de mocadors liles durant una manifestació contra la violència masclista. La protesta s’ha fet hores després que l’Ajuntament fes balanç de la Festa Major de Gràcia, que clou amb dues possibles agressions sexuals greus.

El punt antimasclista que s’hi ha instal·lat durant tota la setmana, per segon any consecutiu, també ha fet 1.970 consultes, nou actuacions a través del Servei d’Emergències Municipal (SEM) i ha rebut 17 denúncies als punts lila repartits per la festa.

Com a resposta, s’ha convocat la manifestació a través de les xarxes socials per l’Assemblea de Dones Feministes de Gràcia, a la qual hi han donat suport altres organitzacions com Endavant Gràcia, Moviment Popular de Gràcia i associacions feministes del barri. Durant la protesta, l’Assemblea de Dones Feministes ha llegit un manifest. Recorden que tots els carrers i places participants a les festes es van adherir al protocol d’actuació antimasclista promogut pel consistori i alerten que això no pot quedar en “paper mullat”.

De fet, l’associació insisteix en convocar concentracions com la d’aquest dimarts al vespre per fer més visibles les xifres recollides a l’estand antimasclista durant la festa major ja que es tracta de “situacions molt greus” que no es poden naturalitzar.