AINHOA FRANCOY presidenta AV Trinitat Nova "Aún quedarían muchas más pero al menos necesitamos las 133 viviendas para las familias que viven de una manera inhumana. Y esperamos que con los presupuestos que salgan ya y que den dinero para acabar de hacer el barrio."

Aquest divendres han optat per tallar l’avinguda Meridiana, però en els darrers mesos els veïns de la Trinitat Nova han fet nombroses protestes per fer-se sentir. De fet, la remodelació del barri és ja una llarga reivindicació del veïnat. Moltes famílies viuen en blocs afectats per aluminosi i carbonatosi des de fa molts anys i la situació cada vegada es va degradant més. Concretament hi ha 133 famílies que viuen en habitatges greument afectats, on les condicions de salubritat són ínfimes i les condicions de vida gairebé infrahumanes, segons explica la presidenta de l’AV Trinitat Nova, Ainhoa Francoy. A més, els veïns cada vegada estan menys segurs a causa de l’augment dels robatoris a la zona.

La construcció d’aquests 133 habitatges s’ha aturat per manca de pressupost però “hauria d’haver estat acabat des de 2012”, assegura Francoy. De fet, el pla de remodelació del barri es va aprovar ara fa 14 anys, l’any 1999. Des de llavors, segons expliquen els veïns, no s’han executat ni la meitat de les obres previstes.

Ara per ara falta construir gairebé 500 nous habitatges, però els veïns es conformarien amb aquests 133, que consideren del tot urgents. Asseguren que la Trinitat Nova també forma part de Barcelona i per això demanen més atenció per part de l’Ajuntament.