Les mobilitzacions dels comitès de defensa de la república (CDR) com a resposta a la sentència del procés tampoc no s’han aturat per la castanyada. Al voltant de dos centenars de persones es concentren a l’avinguda Meridiana i tallen el trànsit a l’altura del passeig de Fabra i Puig, tal com han estat fent ininterrompudament cada vespre des de fa 18 dies.

D’aquesta manera, el veïnat ha respost a la crida conjunta que han fet els CDR de Nou Barris i de Sant Andreu, que té el suport del CDR Catalunya. Les concentracions s’han succeït una rere l’altra d’ençà que el 14 d’octubre es va conèixer la sentència del judici als líders independentistes. I fa ja 16 dies que la concentració té lloc a la cruïlla de la Meridiana amb el passeig de Fabra i Puig.

El trànsit pateix afectacions tant a l’entrada com a la sortida de Barcelona per la Meridiana. Per aquesta raó, per accedir a la ciutat la circulació s’ha desviat cap a l’avinguda de Rio de Janeiro, mentre que la de sortida s’ha dividit entre els carrers de Las Navas de Tolosa, Felip II o Ramon Albó, entre d’altres.

Castanyes i moniatos

Entre crits i proclames en contra de la sentència del procés, diversos manifestants han arribat aprovisionats de castanyes i moniatos i s’han agrupat al voltant d’un bidó al mig de la cruïlla, on han estat fent el caliu previ per coure castanyes. Alguns, fins i tot, han portat panellets. Els manifestants han exhibit una pancarta que proclamava: “Perdona que t’aturi, tenim ostatges”.