És una peça clau del procés i la primera figura política en declarar pel cas de l'hotel del Palau. L'exregidor d'Urbanisme Ramon Garcia-Bragado ha reconegut davant el jutge que estava totalment al corrent del projecte de l'hotel, però que mai no va tractar amb la cúpula de la Fundació del Palau, Fèlix Millet i Jordi Montull. Garcia-Bragado també ha afirmat que sempre va considerar la contrucció d'aquest hotel justificada. RAMON GARCIA-BRAGADO, exregidor d'Urbanisme "Para mi este proyecto era un proyecto importante para la ciudad de Barcelona y muy importante para la Generalitat porque significaba la posibiliad de hacer un ingreso importante de dinero." Garcia-Bragado ha assegurat que ignorava que les finques havien passat a mans d'una promotora privada i ja no eren propietat de la fundació. El fiscal considera que els implicats en la trama van voler ocultar aquest traspàs per beneficiar-se que tingúes un interès públic. L'excap d'Urbanisme ha insistit que el projecte permetria rehabilitar els entorns del Palau i part del carrer de Sant Pere Més Alt. A més, faria que l'Ajuntament guanyés 2.500 metres quadrats per a habitatges. RAMON GARCIA-BRAGADO, exregidor d'Urbanisme Ell fiscal demana per a Garcia-Bragado quatre anys i set mesos de presó pels delictes de falsedat documental i prevaricació.

Aquest dimecres ha prossegit el judici pel cas de l’hotel del Palau amb la declaració de l’extinent d’alcalde de l’Ajuntament Ramon Garcia-Bragado, ajornada ahir per problemes informàtics. Garcia-Bragado ha negat irregularitats en la gestió municipal del projecte quan Fèlix Millet presidia aquesta institució. Un hotel que, recordem, mai no va arribar a construir-se. També ha volgut deixar clar que el projecte era “d’interès general” per a la ciutat, “perquè significava la possibilitat de fer un ingrés important de diners”. L’excap d’Urbanisme també ha afirmat que des del començament tenia clar que l’hotel seria una excepció a la legislació urbanística de Ciutat Vella, que era molt restrictiva. Garcia-Bragado ha assegurat, a més, que ignorava que les finques havien passat a mans de la promotora privada Olivia Hotels i ja no eren propietat de la fundació.

El fiscal, que demana per a Garcia-Bragado quatre anys i set mesos de presó pels delictes de falsedat documental i prevaricació, sospita que els implicats en la trama van voler ocultar aquest traspàs per beneficiar-se. Garcia-Bragado, però, ha insisitit que el projecte havia de permetre rehabilitar els entorns del Palau i part del carrer de Sant Pere Més Alt, a més de guanyar 2.500 metres quadrats que l’Ajuntament pensava destinar a la construcció d’habitatges.

Ramon Massaguer i Enric Lambies també declaren

Dimecres també han declarat dos acusats més, l’exgerent d’Urbanisme de l’Ajuntament, Ramon Massaguer, i l’exdirector jurídic, Enric Lambies. Tots dos s’enfornten a 4 anys i 7 mesos de presó pels mateixos delictes, falsedat documental i prevaricació. De la mateixa manera que García-Bragado, Massagué ha defensat l’interès públic del projecte de l’hotel de luxe. Això sí, ha explicat que Jordi Montull era “insistent i pesat” amb la construcció de l’establiment, però no ha admès pressions. Massaguer també ha explicat que en cas de poder tornar enrere, actuaria de la mateixa manera en l’operació.

L’exdirector jurídic d’Urbanisme, Enric Lambies, ha reconegut que al febrer del 2008, va saber per una lletrada del seu equip que la Fundació Palau de la Música no era la propietària de les finques destinades a l’hotel, un fet que no va impedir que prosseguís la tramitació urbanística del projecte.