L’hivern de 2013-14 ha estat un dels més càlids dels darrers anys i sembla que aquesta tendència climàtica es mantindrà. Els mapes del temps ja anuncien la fi de l’hivern meteorològic, malgrat que l’hivern astronòmic no acabarà fins al 20 de de març.

L’Observatori Fabra ha certificat les temperatures sorprenentment suaus en els resums climàtics mensuals que realitza de forma periòdica. Concretament, el mes de desembre es va registrar una temperatura mitjana de 1,2ºC superior a la mitjana climàtica. El mes de gener, la temperatura mitjana va ser 1,8ºC superior a la esperada un gener i la del mes de febrer ha estat 1ºC superior.

No només l’hivern ha estat càlid, sinó també ho va ser la tardor i bona part de l’estiu de 2013. L’últim mes en què es van registrar temperatures una mica inferiors a les esperades per a l’època va ser el juny passat. Des d’aleshores les temperatures han estat més càlides dels valors esperats i sembla, segons les darreres actualitzacions dels mapes del temps, que la tendència es mantindrà.

Aquesta primera setmana de març tornarem a tenir temperatures, a Barcelona, força primaverals, amb valors màxims que a final de setmana podran arribar fins als 18ºC. Les properes setmanes de març també es preveuen agradables i majoritàriament assolellades.