La Barcelona Magic Line és una marxa solidària que recorre set turons emblemàtics de Barcelona en benefici de set causes solidàries de l’Obra Social Sant Joan de Déu. Per participar-hi, calia formar un equip d’entre tres i 25 persones i escollir entre tres recorreguts diferents per la ciutat: de 10, 20 i 30 quilòmetres. El recorregut més llarg és el que passa pels set turons més emblemàtics de Barcelona: Montjuïc, Tibidabo, Sant Pere Màrtir, la Creueta del Coll, turó del Carmel, turó de la Rovira i el mont Tàber.

La plaça de Pep Ventura a Vallvidrera, era el punt on ha arrencat el recorregut de 20 quilòmetres. Durant tot el matí, l’espai s’ha omplert de grups, d’amics de col·lectius d’escoles o d’associacions diverses que s’han inscrit disposats a assolir el doble repte de la caminada. Els participants tenen fins a les 18 h per arribar al punt final, que és l’avinguda de la Catedral, on hi ha tallers infantils, una exposició sobre les set causes de destinació dels fons, concerts i una sorpresa final protagonitzada per les set colles castelleres de la ciutat.

A banda del repte esportiu que significa fer els recorreguts, la iniciativa impulsada per l’Obra Social Sant Joan de Déu també té un repte solidari, amb l’aportació d’una quantitat de diners que cada equip es compromet a recaptar a l’hora de fer la inscripció. En la primera edició d’aquesta marxa, s’hi han inscrit més de 350 equips i han aconseguit més de 125.000 euros que es destinaran a les diferents causes.

Cadascun dels set turons està vinculat simbòlicament a una causa solidària. El turó de la Rovira és el de les emergències socials, per tal d’atendre la demanda d’ajudes econòmiques per allotjament, transport, menjar, roba… El turó del Carmel és el dedicat a la recerca biomèdica, per promoure-la especialment en els camps de les malalties mentals i infantils. La Creueta del Coll és el turó de la cooperació internacional, per donar suport als centres sanitaris que Sant Joan de Déu té a països amb rendes baixes. El Tibidabo és el de la salut mental, per tal de dur a terme programes d’acompanyament assistencial, social i laboral per a les persones que tenen trastorns mentals. Sant Pere Màrtir és el de la infància hospitalitzada, per poder treballar amb els infants mentre estan a l’hospital. Montjuïc és turó de les persones sense llar, per trobar-los solucions a través de programes d’allotjament temporal, recuperació d’hàbits i formació. Per últim, el mont Tàber és el de les persones dependents, per oferir serveis assistencials, protecció jurídica i suport personalitzat a persones amb autonomia limitada.