XAVIER CARABASA, cap de la comissaria d'Horta Guinardó "Era un bar restaurant de nivell mitjà - baix. Per tant, ja es veia clarament que hi havia moviments fets amb targeta que no corresponien a l'activitat normal d'aquest restaurant."

La Unitat d’Investigació de la comissaria d’Horta-Guinardó ha detingut quatre homes i dues dones, d’entre 23 i 47 anys i de nacionalitat peruana. La investigació va començar a finals de 2013 quan una turista ugandesa va ser víctima d’un robatori amb intimidació. Els estafadors van tacar la víctima amb un líquid per robar-li mentre simulaven que l’estaven netejant. La dona que va veure les intencions dels lladres s’hi va resistir, però finalment van aconseguir robar-li el moneder. Va ser la víctima qui va adonar-se que li havien carregat 900 euros de la targeta de crèdit. A partir d’aquest cas els Mossos d’Esquadra van localitzar els lladres.

El grup estava totalment organitzat i tenien tasques definides. Quatre persones són les que actuaven al carrer localitzant les víctimes per robar-los el moneder. Les altres dues es dedicaven a sostreure els diners des del datàfon del restaurant que regentaven i després es repartien els beneficis. La policia va detectar que s’havien fet molts moviments fraudulents des del datàfon i que en la majoria de casos es tractava de targetes de crèdit d’entitats estrangeres. Un altre detall que va cridar l’atenció de la policia és que es feien pagaments d’imports molt elevats tenint en compte que el tipus de restaurant que era.

La policia va detenir les sis persones el 24 de febrer per delictes d’estafa, furt i pertinença a grup criminal. Dos dies després van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat, pendents del judici.