CRISTINA MANRESA, responsable del Pla director de seguretat "El que fèiem cada dia era una extracció de dades, un anàlisi d'aquestes dades, i nosaltres ja anàvem reconduint el patrullatge en els briefings de cada matí perquè la gent sabés on havíem de prioritzar."

Els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat i de Barcelona, s’han encarregat de garantir la seguretat del congressistes del MWC, que per primera vegada, s’ha fet simultàniament als recintes firals de Gran Via i de Montjuïc.

Enguany, el Pla director de seguretat va preveure un important desplegament policial amb 1.900 agents uniformats i de paisà tant a l’interior com als entorns de la fira, així com al centre de Barcelona i a la xarxa del transport urbà. La prioritat era prevenir l’acció de carteristes i delinqüents que poguessin aprofitar el MWC per robar als congressistes. Aquest any s’ha optat per prioritzar la presència uniformada per tal de donar més visibilitat a la feina policial i augmentar la percepció de seguretat als visitants.