CRISTINA MANRESA, responsable del Pla director de seguretat "El que fèiem cada dia era una extracció de dades, un anàlisi d'aquestes dades, i nosaltres ja anàvem reconduint el patrullatge en els briefings de cada matí perquè la gent sabés on havíem de prioritzar."

El dispositiu de seguretat policial desplegat per al Mobile World Congress ha permès detenir 11 persones per robar a congressistes. La majoria dels furts han tingut lloc a l’interior del recinte firal, a la xarxa del transport públic i en establiments hotelers. Tot i això, durant els dies que ha durat el congrés s’ha detectat un 30% menys de fets delictius que l’any passat.

Els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat i de Barcelona, s’han encarregat de garantir la seguretat del congressistes del MWC, que per primera vegada, s’ha fet simultàniament als recintes firals de Gran Via i de Montjuïc.
Enguany, el Pla director de seguretat va preveure un important desplegament policial amb 1.900 agents uniformats i de paisà tant a l’interior com als entorns de la fira, així com al centre de Barcelona i a la xarxa del transport urbà. La prioritat era prevenir l’acció de carteristes i delinqüents que poguessin aprofitar el MWC per robar als congressistes. Aquest any s’ha optat per prioritzar la presència uniformada per tal de donar més visibilitat a la feina policial i augmentar la percepció de seguretat als visitants.