La Fundació Marcet, gestora del CEM Teixonera – Vall d’Hebron, accepta la multa que els imposarà l’Ajuntament per retards en lliurar diversa documentació, arran del mal estat de l’equipament municipal. En declaracions a betevé, assegura que entregarà aquests informes en breu i es compromet a canviar la gespa artificial d’alguns dels camps aquest estiu, com ja estava previst. És la resposta a la reunió de la comissió de seguiment d’aquest equipament dilluns, en què el districte va anunciar-los que els sancionarà amb una multa d’entre 1.000 i 9.000 euros.

Oriol Giralt, assessor jurídic de la Fundació Marcet, explica que la fundació gestiona i cedeix els espais, però que “són les entitats les que massifiquen els espais amb les seves activitats“. En aquest sentit, els demana que en tinguin cura. D’altra banda, Giralt insisteix que l’entitat sempre ha fet el manteniment i neteja de les instal·lacions i que la presència de rates i el mal estat de la gespa artificial responen a la situació de sequera.

Demanen a l’Ajuntament que compleixi amb el contracte

La Fundació Marcet afegeix que l’Ajuntament és coneixedor dels “esforços que s’estan fent”. En aquest sentit, Giralt insisteix que “els contractes són de dues parts” i que “l’Ajuntament haurà de complir també la seva”. Amb tot, es mostren satisfets amb la comissió de seguiment d’aquesta concessió municipal i creuen que d’aquí a l’estiu es veuran els resultats.

Els usuaris creuen que la multa és “ridícula”

Els usuaris del CEM Teixonera – Vall d’Hebron denuncien “opacitat en la gestió” de l’equipament i creuen que la sanció que els vol imposar l’Ajuntament és “ridícula”. Després de la trobada d’aquest dilluns a la tarda, una de les usuàries del centre, Lucía Escobedo, assegura que la comissió que s’ha creat per fer seguiment no els “dona prou garanties”. Afegeix que són espais públics que haurien de tenir “una gestió social” i lamenta que si els camps estan en aquesta situació és perquè se’n fa un ús intensiu. Ja fa mesos que es queixen del mal estat de les instal·lacions.