Ja fa temps que el tema estava sobre la taula, després que  fa dos estius va morir un cavall mentre transportava turistes i el cas va encendre la polèmica al voltant d’aquest transport. L’Ajuntament de Barcelona no vol més carruatges tirats per cavalls que transportin turistes, així s’ha aprovat en la comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat celebrada aquest dimecres.

La mesura entrarà en vigor l’estiu que ve i a partir de l’1 de juny aquests tipus de vehicles deixaran de circular per la ciutat. No entren dins d’aquesta mesura les calesses relacionades amb les celebracions com Sant Medir o els Tres Tombs.

Des de la Fundació FAADA celebren la decisió i des del consistori reiteren que es vol seguir un model Barcelona de no maltractament als animals i que per aquest motiu no renovaran el contracte del darrer carruatge de cavalls de la ciutat, que vencia el mes de maig. La tinenta d’alcaldia Janet Sanz va confirmar la notícia a través de les xarxes socials:  “Barcelona -apunta- és una ciutat amiga dels animals i a partir de l’1 de juny de 2018 no hi haurà més calesses tirades per cavalls a la nostra ciutat”.