Els detinguts són cinc persones, quatre homes i una dona, d’entre 38 i 52 anys, de nacionalitats equatoriana i colombiana. Se’ls acusa de sis robatoris amb violència en empreses i domicilis de Barcelona. El primer cas investigat es remunta a l’any 2014.
La policia sospita que els lladres tenien un contacte que els passava informació detallada dels objectiu. Es tracta de la dona detinguda, que treballava com a personal de neteja, tant en el cas de les empreses com dels habitatges on es van fer els robatoris. Se l’acusa de fer de pont.
La investigació es va engegar a mitjans de març  quan tres homes van assaltar amb violència les oficines d’una empresa de neteja de Barcelona. A partir de les indagacions realitzades, els agents de la Unitat Central de Robatoris Violents i Atracaments van poder constatar que unes hores abans del robatori els lladres  havien estat a les oficines i s’havien fet passar per operaris per observar de prop l’escenari on més tard havien d’atracar.
Un dels sospitosos havia estat investigat i detingut en ocasions anteriors per ser el presumpte líder d’aquest grup d’assaltants especialitzats. La investigació també va revelar que la dona que passava informació  ja havia participat, com a mínim, en un altre robatori amb violència, en aquest cas comès a l’interior d’un domicili a Barcelona l’any 2014. A més, van poder acreditar que la detinguda també va facilitar als assaltants informació de cinc domicilis o empreses més, com és el cas d’una associació cannàbica, en els quals havia treballat i on els lladres van acabar actuant.
Durant els robatoris els lladres buscaven principalment diners, joies, dispositius electrònics o qualsevol objecte de valor. En el cas de l’assalt a l’associació cannàbica també es van endur un quilo de marihuana.
El líder de la banda i la dona de la neteja van ingressar a presó provisional el 9 de novembre.
La investigació continua oberta i no es descarten altres detencions.