A la manifestació d’aquest dissabte, les més de 100 entitats que hi participen, volen fer un crit unànime per condemnar la violència feixista de les últimes setmanes però, també, per defensar la convivència en la diversitat. En la roda de premsa d’aquest dijous s’ha especificat el recorregut de la manifestació, que sortirà a les 12 del migdia des de l’estació de ferrocarrils de  la Bonanova, després baixarà per via Augusta i Diagonal i acabarà als Jardins de Sant Salvador. La primera idea era iniciar la manifestació des de Sarrià, però la possibilitat de coincidir amb grups d’extrema dreta ha fet canviar el recorregut final per evitar possibles enfrontaments.

La majoria d’associacions coincideixen a apuntar que després de les agressions feixistes a periodistes, veïns o fins i tot en instituts, s’està instal·lant certa normalitat amb aquesta violència. Les associacions apunten que aquest fet és intolerable i que no es pot permetre que s’instal·li i normalitzi aquest discurs. Diuen que s’ha d’assenyalar el feixista i no deixar que aquestes accions es tornin a repetir. En aquest sentit també es demana a les forces de seguretat que actuïn de manera decidida en aquestes actuacions violentes dels grups d’ultra dreta.

Des la UCFR es valora positivament que l’Ajuntament de Barcelona hagi decidit en la Comissió de Presidència d’aquest dimecres no facilitar, dins de les seves possibilitats, l’organització de manifestacions d’extrema dreta, cal recordar que el consistori no proporciona els permisos per fer manifestacions ja que aquesta és una competència exclusiva del Departament d’Interior de la Generalitat.