Li van regalar una càmera quan es va casar i des del viatge de noces no ha parat de retratar. Per això, Robert Nebot, membre destacat de l’arxiu fotogràfic del barri, és el fotògraf del Poblenou. Amb els anys s’ha especialitzat a fotografiar els diferents actes que s’hi celebren fins a aconseguir una col·lecció de més de 9.000 fotografies, que ara està digitalitzant. També ha preparat diverses exposicions relacionades amb la història d’aquest antic barri industrial.

Més de 9.000 imatges del Poblenou

Com a membre de l’Arxiu Fotogràfic del Poblenou, Robert Nebot, participa en la preservació de la memòria històrica d’una de les zones de la ciutat que està experimentant més canvis urbanístics en els darrers anys. En aquesta línia, ha preparat diverses exposicions. La darrera, “El viatge d’Icària a la Vila Olímpica”, que es podia visitar al Casal de Barri de Can Gili Nou. La mostra documentava gràficament la transformació de l’antic barri industrial en residències per als esportistes participants en els Jocs Olímpics de Barcelona 92.

Des del 1974 i continua en actiu

Robert Nebot fa fotografies del barri des de l’any 1974. N’ha retratat les tradicions i gairebé tots els actes, des de festes majors fins a carnavals o diades de l’Ateneu Popular la Flor de Maig. Això, sí, ha estat vuit anys sense fer fotos fins que va cedir a les noves tecnologies i no només ha passat a disparar en digital sinó que també ha decidit digitalitzar tot el seu arxiu. Explica que és la millor manera d’assegurar-ne la conservació i que compleix així amb un dels seus principals objectius: documentar el present per assegurar la preservació del caràcter d’un barri en constant evolució.