La plataforma destaca que el racisme és un problema arrelat a la nostra societat i que per aquest motiu cal combatre’l. Per això organitzen aquest fòrum, amb l’objectiu de formar un front comú per debatre sobre els problemes als quals s’enfronten diàriament i tractar d’erradicar el racisme. En aquest sentit, el president de SOS Racisme Madrid, Moha Gerehou, assenyala que “hem vist un augment de la representació política amb discursos que donen suport al racisme” i, per això, “és un punt en el qual cal incidir”.

La situació dels immigrants refugiats també ha estat present en la trobada, i s’ha demanat que el col·lectiu deixi de ser considerat com a ciutadans de segona i pugui gaudir d’una igualtat de drets. Per això, la portaveu de la plataforma Tancada per Drets, Paula Rossi, ha dit que cal que disposin de “nacionalitat sense examen trampa, papers sense contractes” i “igualtat de tracte de gènere a les dones immigrants”.

Unes 200 persones han participat en la jornada, que inclou tallers de debat per buscar solucions conjuntament al racisme.

La societat catalana ha respost “amb maduresa” davant l’atemptat terrorista a la ciutat

La portaveu de la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, Fatiha El Mouali, ha assegurat que els catalans han reaccionat “amb maduresa” davant la comunitat musulmana arran de l’atemptat terrorista a Barcelona. En aquest sentit, El Mouali ha apuntat que la resposta va ser “de societat” i no “en contra d’un col·lectiu”.