L’actriu Teresa Urroz, cofundadora de Descabelladas, recorda que quan van iniciar el projecte van decidir treballar amb dones que estaven passant per un procés de malaltia i fer-hi un tractament teatral. Aquests tallers de desdramatització ajuden les dones amb càncer, malalties cròniques o discapacitat a conviure amb el diagnòstic i la dura realitat que les acompanya. El pas pels tallers les reforça i les ajuda a encarar la situació amb més energia.

Una de les dones que hi han participat, Montserrat Barrufet, assegura que amb les eines que li han donat ara se sent més segura d’ella mateixa i més capaç de fer i dir coses que no s’hauria atrevit a fer abans. Un altre testimoni és el de Montse Peñarubia Ciscar, que també valora poder exterioritzar la situació que li ha tocat viure i assegura que després dels tallers surt molt relaxada i que és una experiència molt maca.

El mes de juny presentaran l’obra que han estat treballant en el taller, però abans impulsaran una iniciativa per fer créixer el projecte. El dia 15 d’aquest mes llançaran la campanya “Amadrina una descabellada”, destinada a buscar fons i a captar voluntaris.

Els tallers de Descabelladas es fan al casal de barri del carrer de Padilla, 210.