“M’hauria volgut quedar aquí a resistir però no tinc dret a la justícia gratuïta i no tinc ganes de patir assetjament immobiliari”

, explica la Sandra Fontanals, veïna, fins aquest dissabte, del número 17 del carrer de Badajoz. Ella i la seva parella, en Jesús, vivien en un pis d’aquest bloc des del 2013 però abans hi havien viscut el seu pare i la seva besàvia. El juny passat el fons immobiliari Aubert Aubert Associés va comprar la finca i cinc blocs més del costat, i els va informar que no els renovaria el contracte.

Conscients que haurien de marxar, la Sandra i en Jesús van decidir fer evident el seu malestar. Van penjar una pancarta al balcó en contra de l’especulació immobiliària i aquest dissabte s’han aliat amb entitats com la FAVB i Ens Plantem per dur a terme una mudança de protesta. Membres d’aquestes entitats i veïns del barri els han ajudat a buidar el pis i a carregar el camió i han dut a terme una marxa pel barri denunciant casos com el que ha viscut aquesta família, cada dia, asseguren més habituals.

Mudança protesta al Poblenou

Segons la Sandra, la nova propietat no renova els contractes als llogaters perquè tenen intenció de reformar els pisos (ara pagaven uns 400 euros de lloguer) i apujar els preus dels immobles. El mateix els està passant als veïns dels números 19, 21 i 23 del carrer de Badajoz i el 136 i el 138 del carrer del Doctor Trueta, que també van ser comprats el juny de 2017 per aquesta immobiliària.

Mudances de protesta

La Federació de Veïns de Barcelona ha iniciat aquest dissabte una nova manera de fer visible aquesta problemàtica que afecta, segons la FAVB, milers de llogaters a la ciutat: dur a terme mudances de protesta per fer el màxim soroll possible i fer costat a les famílies afectades.