Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat a robar bateries de motos elèctriques de lloguer per hores a Barcelona. En total s’han detingut 14 persones i s’han pogut resoldre més d’una quarantena de robatoris amb un total de 84 bateries sostretes. Un cop robades, les bateries anaven a parar a establiments de reparació de patinets elèctrics on les desmuntaven i les instal·laven en vehicles que després es venien.

Més de 2 milions d’euros de perjudici econòmic

La investigació policial va començar el setembre del 2022 arran de la denúncia de diversos robatoris de bateries de motos elèctriques de “motosharing” o motos multiusuari al districte de Sarrià – Sant Gervasi. Uns robatoris que, en només quatre mesos, la policia va comprovar que s’havien estès a tota la ciutat. De fet, l’empresa de lloguer de motos elèctriques afectada ha estat víctima de gairebé 150 robatoris els últims mesos amb un perjudici econòmic de més de 2 milions d’euros. Cal tenir en compte que cada bateria té un valor aproximat de 2.000 euros, la reparació dels danys en costa 500 i, a més, obliga l’empresa a tenir el vehicle fora de servei durant setmanes.

Els detinguts va passar a disposició judicial aquest dimecres i el jutge ha decretat presó provisional per a l’investigat principal. La resta de detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs. El dispositiu ha permès recuperar 10 bateries de motos elèctriques, bateries desmuntades, més de 5.000 piles de liti i un patinet elèctric robat per un valor total de 50.000 euros.