La Teixonera ha aconseguit que el tancament de la darrera sucursal bancària que hi havia al barri sigui parcial. Des d’aquest 2023 ja no hi ha cap oficina bancària en aquesta zona però sí que es mantindrà, de moment, un caixer automàtic a la confluència dels carrers de Fastenrath i d’Arenys. CaixaBank va clausurar aquesta oficina en acabar l’any i va derivar els clients a una de més gran i acabada de reformar a Sant Genís dels Agudells, a més de 700 metres de distància.

La decisió va provocar que diversos veïns, sobretot gent gran, es manifestessin diverses vegades davant del banc per demanar que se’n reconsiderés el tancament. Finalment es va dur a terme, però per sorpresa de molts s’ha deixat accessible temporalment el caixer automàtic, fet que no es preveia en primera instància. El servei té un horari d’obertura de les vuit del matí a les vuit del vespre i, segons ha informat l’entitat bancària, estarà en servei durant uns mesos per comprovar si té un ús suficient. En el cas que fos així el funcionament podria passar a ser definitiu.

Suport del síndic de greuges

Els darrers anys han anat tancant progressivament les cinc oficines bancàries que hi havia al barri. Tal com explica Monserrat Duatis, nascuda a la Teixonera, “ens han deixat abandonats i ara ens haurem de conformar amb aquest caixer, que esperem que no treguin”. La Sindicatura de Greuges de Barcelona s’ha interessat pel cas d’aquest barri de 12.000 habitants, que de sobte s’ha trobat sense sucursals bancàries.

L’Associació de Veïns de la Taxonera treballa conjuntament amb el síndic per aconseguir que com a mínim el caixer automàtic es quedi definitivament. “És la forma d’evitar que molta gent gran s’hagi de desplaçar fins al Carmel o Sant Genís dels Agudells per treure diners”, assegura el seu president, Lluís Cairell.