Foment del Treball ha presentat una demanda de procediment col·lectiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per declarar il·legal la vaga convocada per la Intersindical-CSC pel proper dimecres 8 de novembre. La patronal també ha demanat mesures cautelars per aturar-ne la celebració. La patronal considera que la vaga general s’ha convocat per motius extralaborals i que s’han intentat amagar els motius polítics que es van incloure en les dues convocatòries anteriors.

Foment del Treball ha demandat la convocatòria de vaga perquè entén que els motius laborals que s’al·leguen són “absolutament genèrics i descontextualitzats”. També argumenta que la convocatòria té defectes formals i que no se’ls ha comunicat amb els 10 dies mínims d’antelació per part del sindicat que l’ha convocat.

El sindicat minoritari Intersincial-CSC va registrar el preavís necessari per fer una vaga entre el 30 d’octubre i el 9 de novembre. Finalment, però, va explicar en roda de premsa que l’aturada es faria el dimecres dia 8 per motius únicament laborals. Segons el sindicat hi ha quatre motius principals per cridar a fer vaga: la regressió en els drets laborals, la precarietat, “la fal·làcia de la sortida de la crisi” i per reclamar la derogació del decret que facilita el canvi de la seu social de les empreses. A més, recorden que “les vagues polítiques estan prohibides”.