Tal com anunciaven els mapes, la setmana ha començat amb temperatures clarament més baixes que els últims dies. El fred ha arribat de sobte i aquest matí s’ha fet sentir de forma clara arreu del país, també a Barcelona.

La temperatura a primera hora es movia entre els 8 i 11 ºC a la majoria de barris de la ciutat. La combinació amb el vent de mestral -que bufava entre feble i moderat- ha fet que la sensació de fredor fos especialment acusada.

La temperatura més baixa s’ha enregistrat de matinada a l’Observatori Fabra, amb una mínima de 6,2 ºC, un valor que no s’assolia des del 28 d’abril, jornada en la qual la mínima va davallar fins a 5,5 ºC. Al pla de Barcelona no feia tanta fresca des de finals d’abril o principis de maig, fet variable en funció de l’observatori meteorològic. A la Zona Universitària, com a exemple, avui han baixat fins a 9,9 ºC. El 2 de maig el termòmetre va recular fins als 9,8 ºC.

La propera matinada es preveu una mica més freda a causa de la pèrdua de força del vent, amb mínimes d’entre set i 10 graus en funció del barri.

Els mapes del temps anuncien força dies de fresca. De moment aquest dilluns el continuarem passant amb predomini del cel clar i vent de mestral, que bufarà amb més ganes entre el migdia i primera hora de la tarda.

L’arribada d’un front, combinat amb un embossament d’aire fred en altura, podria afavorir un enfortiment del vent i la reaparició d’alguns xàfecs entre dimecres al vespre i dijous al matí en alguns sectors de la Costa Central. De moment, però, tot fa pensar que les precipitacions més abundants es concentraran sobretot a l’entorn de les Balears.

Els mapes apunten que, malgrat alguns alts i baixos pel que fa al termòmetre, la temperatura continuarà assenyalant registres inferiors als habituals per a les dates com a mínim fins a mitjans de mes.