El consell nacional d’USTEC-STEs, el sindicat majoritari a ensenyament, va decidir aquest dissabte sumar-se a la vaga general convocada per aquest dimecres 8 de novembre. Ho ha donat a conèixer a través del seu compte de Twitter, amb una piulada en què fa una crida a participar a la vaga convocada per la Intersindical-CSC.

La Intersindical-CSC que ha convocat la vaga del 8 de novembre assegura que els motius de la convocatòria són estrictament laborals. La crida a la vaga és per quatre raons principals: la regressió en els drets laborals, la precarietat, “la fal·làcia de la sortida de la crisi” i per reclamar la derogació del decret que facilita el canvi de la seu social de les empreses. Des del sindicat recorden que “les vagues polítiques estan prohibides”.

De moment hi han sindicats minoritaris com el COS i la secció d’educació de la CGT, mentre que els dos sindicats majoritaris, CCOO i UGT, es mantenen, de moment, al marge. Per altra banda, l’ANC i Òmnium Cultural també han fet una crida a portar a terme una “aturada de país” el pròxim 8 de novembre, tal com ja es va fer el 3 d’octubre.