El jutge ha decretat llibertat amb càrrecs per a un home valencià de 36 anys acusat de delicte d’odi i d’incitació a la violència durant la Festa Major de Sants 2019. Els fets van passar la matinada de divendres al carrer de Vallespir, en plena festa i just quan a l’escenari hi actuava el grup de música Smoking Souls.

Segons l’advocat de l’acusat, Eduardo Cáliz, l’incident el va provocar un grup ultra que cridava consignes espanyolistes. Cáliz explica que un grup de joves va voler fer fora els ultres i, quan aquests van ser fora del concert, enfadats, van denunciar l’home i els Mossos el van identificar i detenir divendres a les 3.30 h de la matinada.

Ciutat de la Justícia

Una vintena de persones s’han concentrat aquest migdia davant de la Ciutat de la Justícia per rebre l’acusat, que ha passat dues nits a la comissaria després de declarar davant del jutge. Precisament, l’Assemblea de Sants ha convocat aquesta tarda una nova protesta de suport a les 17.30 h a la plaça de Joan Peiró, a Sants.

Cáliz ha criticat l’actuació dels Mossos i ha denunciat l’actitud del conseller d’Interior Miquel Buch, perquè, segons l’advocat, “persegueix els antifeixistes, persones que estaven tranquil·lament de la festa, i es protegeix l’àmbit ultraespanyolista, que va a provocar amb la intenció de provocar incidents”.