A cinc graus, en aquesta cambra frigorífica, les roses esperen el seu dia. Qui no pot esperar, però, són els responsables de la floristeria Jovi, a l'Eixample. Des de febrer dissenyen els guarniments. La seva aposta estrella és aquesta rosa d'un metre i 20 centímetres d'alçària. NÚRIA VERDUGO, floristeria Jovi "Com més tija té, té més presència la rosa, té més categoria. Aquí a la botiga sempre diem que és com un bon vi. Les roses de tija llarga són roses importants." Com més llarga és la tija, asseguren, més tarden a pansir-se. Dadaflor, al carrer de Provença, més que una floristeria és un taller de decoració floral. No rebran les roses fins dimarts, acabades de tallar. Per això, avui ens ensenyen els muntatges amb una amaril·lis. MARTA ARNAU, floristeria Dadaflor "Intentem utilitzar diversos materials, materials naturals, sempre toquem ferro, plàstics, fustes i utilitzar elements no massa habituals en les decoracions de les roses." L'originalitat, expliquen, és clau per competir amb l'enorme oferta de roses. Ho saben bé, també, a Habana Flors, a la Gran Via. FRANCESC JARA, floristeria Habana Flors "Sorprendre. El que vol la gent és sorprendre a qui li regala, un any i un altre i un altre. És anar sorprenent i aquesta és la nostra feina." Per això fan mans i mànigues per renovar-se cada any. Això sí, estalviant en els materials. Poder oferir un preu assequible, expliquen, és clau per triomfar per Sant Jordi.

A la floristeria Jovi, de l’Eixample, han adquirit 2.000 roses de cara Sant Jordi. Fan els càlculs basant-se en els resultats obtinguts anys anteriors. La seva aposta estrella és una rosa de 120 centímetres d’alçària. “Com més tija té, té més presència la rosa, té més categoria. Aquí a la botiga sempre diem que és com un bon vi”, explica Núria Verdugo, propietària de la floristeria. Per ells, Sant Jordi és el dia més important de l’any. Per això, quan passa el dia de Sant Valentí, ja comencen a treballar en els nous guarniments de les roses.

El mateix passa al taller floral Dadaflor, situat al carrer de Provença. Després de les festes de Nadal ja comencen a treballar en els embolcalls, com més originals millor. “Per diferenciar-nos intentem utilitzar diversos materials naturals: sempre toquem ferro, plàstics, fustes i utilitzem elements no massa habituals en les decoracions de les roses”, explica Marta Arnau, responsable de l’establiment.