L'última generació d'avions, el millor cotxe de Fórmula 1 i dues que repeteixen des de fa anys: la porqueta Pepa Pic i les Monster High. Pel Miquel, amb elles l'èxit està assegurat. EDUARD MIRÓ "Sí, perquè els agrada molt. Ja sé que els agrada i així ja vaig a 'tiro' fet." MIGUEL LLOBET "Jo vull un ou llis, sense ninots ni decoracions..." De mones, n'hi ha per triar i remenar, però si alguna cosa cal fer per Pasqua és estar a l'aguait de l'actualitat. Alguns menjaran l'estelada i d'altres, fruit de l'esperança del pastisser, un Camp Nou amb quatre copes. Les més sofisticades com aquestes són les més cares. Els preus oscil·len entre els 30 i 80 euros. Per això, n'hi ha que a la pastisseria només hi compren els ornaments com les plomes i els ous. SÒNIA MARTÍNEZ "Ens feia il·lusió fer-la jo elaborada i també perquè són una miquetona més cares a la pastissera també." Els que queden més meravellats als aparadors són els nens. La Laia, però, és la prova que la mona no és cosa d'edat. N'ha tingut 39. LAIA PÉREZ "Sí, com una nena petita. A més, vinc aquí, em truquen: 'Ja la tens encarregada.' I vinc, les miro... A veure quina pot ser la meva." Els qui aquests dies tenen més feina són els pastissers. Fins dilluns, tenen posat el compte enrere. De moment, a la Takashi Ochiai n'han fet 200. Aquest any han optat per fer figures de colors. TAKASCHI OCHIAI, pastisser "Hace como trenta años que siempre hacía lo mismo. Entonces estamos cansados y queremos hacer algo divertido. Entonces ponemos mucho color." La imaginació, però, sovint la tenim més a prop del que ens pensem. Els més moderns menjaran la càmera de l'aplicació Instagram i la fruita estrella de la tecnologia: la poma d'Apple.

Aquests dies de Setmana Santa els pastissers tenen molta feina als obradors. Han de tenir les mones de Pasqua a punt i cada vegada són més elaborades. L’ingredient estrella és la xocolata i els motius de decoració varien en funció de les modes infantils. Els clàssics ous de xocolata també es reinventen: es pinten i decoren de mil maneres diferents. Tot per cridar l’atenció dels més petits de la casa. Això fa que el preu d’una mona de Pasqua variï força, entre 30 i 80 euros segons el pes i l’elaboració del producte.

El Gremi de Pastisseria de Barcelona calcula augmentar les vendes de mones de Pasqua un 2% respecte de l’any passat. Els pastissers seguiran amb la tendència dels darrers anys de fer les mones més petites per vendre’n més tot i aconseguir menys ingressos.