Les cues per agafar un bus turístic s'allarguen durant la Setmana Santa. El nombre de visitants creix i les ocasions per cometre furts també. Per aquest motiu la Guàrdia Urbana incrementa la presència tant a les parades com a l'interior dels busos, on actuen de paisà. A banda de la vigilància dels vehicles turístics, la policia també treballa en els autobusos que connecten Barcelona amb l'aeroport. Els agents demanen als turistes que extremin les precaucions. JOAQUÍN GÓMEZ, sotsinspector de la Guàrdia Urbana "Busquen la víctima més propícia. Si enxampem el lladre en un furt, si la víctima és turista és probable que no hi sigui el dia del judici i, per tant, la pena del delinqüent serà menor." Entre els turistes, però, la sensació de seguretat a l'hora de passejar per la ciutat és alta. "Per mi no hi ha una diferència a l'hora de vigilar les meves coses. No importa si sóc a casa o en algun lloc de viatge." "La platja és on s'han de vigilar bé les pertinences. No pots anar a l'aigua sense emportar-te les coses amb tu." Fins ara la Guàrdia Urbana fa un balanç positiu de la campanya de seguretat de setmana Santa. Tot i que no ha fet públic el nombre de furts, la major part dels delictes s'han comès a l'Eixample, Ciutat Vella i Sants-Montjuïc. A més de la xarxa de busos, aquests dies els agents de la Guàrdia Urbana també han incrementat la presència al metro i han intensificat la lluita contra la venda ambulant.

La Guàrdia Urbana explica que molts lladres es fixen en els turistes perquè, en cas de ser enxampats i detinguts, és molt probable que el dia del judici el turista ja no sigui a la ciutat. “En aquest cas, la pena a la qual s’enfronta el lladre acostuma a ser menor”, explica Joaquín Gómez, sotsinspector de la Guàrdia Urbana. Entre la majoria de visitants, però, la sensació a l’hora de passejar per la ciutat és de seguretat.

El dispositiu especial de vigilància que durant la Setmana Santa aplica la Guàrdia Urbana se centra especialment en les zones de la ciutat amb més afluència de gent. El transport públic rep una atenció especial, ja que Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, a banda d’activar el màxim nivell de l’operació Xarxa al metro, també paren especial atenció als busos turístics i als autobusos que fan el trajecte de la ciutat a l’aeroport.

Fins ara, la Guàrdia Urbana no ha fet públic el nombre de furts que s’han produït a Barcelona des que va començar la Setmana Santa. Tot i així, sí que explica que la major part d’aquests delictes s’han comès a l’Eixample, Ciutat Vella i Sants-Montjuïc.