És la imatge de fa tot just una setmana a la platja del Somorrostro i aquesta, la d'avui. La Setmana Santa va començar amb bon temps i s'acomiada amb inestabilitat. En només dos dies les temperatures han baixat fins a 8 graus, dels 22 de divendres, als 15 d'avui. Al matí, fins i tot, han anat acompanyats de pluja. "Yo lo estoy aprovechando bien, hemos salido a aprovechar la lluvia." "A esta hora ya estaría esto lleno de turistas tomando sangría, tapas de calamares y chipirones." El motiu d'aquest canvi és l'inici de la primavera. Un període amb un fort dinamisme meteorològic que ha esguerrat els plans de més d'un. "Nos vamos a Menorca, pero te vas pensando 'Qué tiempo me va a hacer?' 'Qué ropa me llevo?'." D'altres, en canvi, s'hi han conformat. "No està tan malament. Venim de París, i hi estem acostumats." "Ara toca posar-se la jaqueta i ens la posem, no passa res." "Ens agrada aprofitar el temps sigui bo o sigui dolent. Si és bo fas unes coses i si és dolent, unes altres." La pluja sembla que no acabarà de fer acte de presència de forma continuada, però el fred es mantindrà ben bé fins dimarts.

Si bé les quantitats d’aigua han estat força modestes fins ara, entre dos i cinc litres per metre quadrat acumulats fins a primeres hores de la tarda, la pluja ha fet la guitza als barcelonins que havien decidit gaudir del Diumenge de Pasqua a l’aire lliure. Al migdia el mercuri marcava fins a vuit graus menys que divendres a la mateixa hora.

La jaqueta i l’impermeable seran estris que caldrà tenir ben a prop ben bé fins dimarts a darrera hora. Els ruixats es concentraran sobretot durant les tardes. Tot i algunes clarianes, en general les nuvolades seran ben presents des de primeres hores del dia.

Aquest episodi de temps canviant i insegur ens donarà una treva coincidint, justament, amb el dia de Sant Jordi. S’espera que sigui una jornada de cel molt més clar a Barcelona, i de temperatures màximes de fins a 20 graus. Només hauran d’estar pendents del cel a la tarda a la rodalia del Montseny, i especialment a prop dels Pirineus.