(ACN) Els fisioterapeutes han celebrat la mesura “llargament esperada” pel col·lectiu de més de 12.000 professionals fisioterapeutes de Catalunya, de la incorporació del servei a l’atenció primària, després que el Departament de Salut hagi anunciat que hi haurà fisioterapeutes a 30 CAP. El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya ha recordat que aquesta és una “demanda històrica” que contribueix “decisivament” a la millora de la salut de la població i que hauria de ser només “un primer pas per universalitzar l’accés a la fisioteràpia”. 

L’entitat també desitja que es compleixi el “compromís anunciat” per Salut segons el qual l’any 2023 hi haurà almenys un fisioterapeuta a cada CAP. Per això han manifestat la seva total disponibilitat per treballar amb el Departament de Salut, per fer realitat aquest objectiu, tan necessari per a tothom.

La incorporació de fisioterapeutes ajudarà a reduir les llistes d’espera

A parer del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, l’accés directe a fisioteràpia a l’atenció primària permetrà “reduir la pressió sobre el sistema, posant la ciutadania al centre”, oferint-li els recursos necessaris per millorar la seva qualitat de vida. També contribuirà a reduir llistes d’espera en patologies d’alta prevalença i baixa complexitat com ara lumbàlgies o cervicàlgies.