L’advocat de Sandro Rosell, Pau Molins, ha valorat la sentència dictada per l’Audiència Nacional en la qual ha absolt Sandro Rosell. En una roda de premsa, Molins ha considerat “molt positiva” la conclusió del tribunal i ha admès que “cal esperar que la sentència guanyi fermesa” —un cop expiri el temps que té la fiscalia per recórrer contra l’absolució— per estudiar si opten per “demanar responsabilitats” pel “mal funcionament de la justícia” en el cas.

Per Molins, s’ha provat que “no hi havia res, ni comissions il·legals, ni associació il·lícita, ni blanqueig de capital, ni pertinença a grup criminal”. L’advocat de Rosell ha celebrat que l’Audiència Nacional hagi assumit “tot el relat fàctic plantejat per la defensa”, però ha lamentat que el mateix relat es va presentar “des de la primera petició de llibertat demanada per Rosell”. Per això ha sentenciat que “si algú s’ho hagués llegit abans, s’haurien pogut estalviar el patiment” dels 22 mesos de presó preventiva que han passat Sandro Rosell i Joan Besolí.

“El sistema ha fallat”, “hi ha hagut un greu error de pronòstic”, ha dit Molins, en referència al risc de fuga que s’atribuïa a Rosell si se’l deixava en llibertat. I ha considerat que hi ha hagut una “desproporció” en les mesures cautelars entre el cas de Rosell i d’altres que també han passat per l’Audiència Nacional. “El que hem vist els darrers dos anys no ho havia vist mai, és un escàndol”, ha dit Molins, i ha recordat que van plantejar al tribunal que “hi havia mesures menys gravoses per aconseguir el mateix resultat”, com podrien ser el bloqueig dels comptes corrents o la retirada del passaport.

Molins ha recordat que hi ha casos anteriors de compensació administrativa pel temps passat en presó preventiva, que han correspost amb uns 70 euros per dia de privació de llibertat. “Això no compensa el mal que se’ls ha fet”, ha dit Molins, que també ha qüestionat el paper que han tingut “determinats mitjans de comunicació que han filtrat notícies que han fet un mal terrible”.

L’absolució de Rosell ha provocat altres reaccions al llarg de la jornada, entre les quals la d’alguns dels polítics catalans que també estan en presó preventiva.