El Barça ha emès un comunicat amb una carta del president del club sobre la sentència absolutòria del cas de l’expresident del Barça Sandro Rosell. Josep Maria Bartomeu felicita Rosell per la seva llibertat i demana responsabilitats als qui van condemnar-lo públicament abans d’hora.

Carta oberta del president Josep Maria Bartomeu a Sandro Rosell

Audiència Nacional ha dictat una sentència en què absol el nostre expresident Sandro Rosell de tots els càrrecs de què se l’ha acusat durant pràcticament dos anys. Aquesta resolució és un acte de justícia que ens omple de felicitat, com a amic i president.

Des de la detenció, i durant els 21 mesos que ha estat empresonat, hem compartit el seu patiment i el de la seva família. Un sentiment que també hem viscut al costat del Joan Besolí, víctima també d’aquest empresonament injust, i de la resta d’encausats. D’aquesta manera s’acaba un malson, però és evident que aquesta sentència no ens rescata de la indignació que sentim.

Tot i això, valorem positivament la valentia que ha tingut el Tribunal a l’hora de dictar aquesta sentència absolutòria. Malauradament, ningú podrà tornar-li tot aquest temps de privació de llibertat, però cal rescabalar-lo de tots els perjudicis personals i materials que se li han causat en aquest procés. Cal exigir també responsabilitats a tots aquells que van apressar-se a condemnar-lo públicament abans d’hora. Ara és el moment que tinguin la dignitat de reconèixer el seu error amb la mateixa vehemència. Estem convençuts que els seus advocats, que tan bona feina han dut a terme en la defensa del cas, continuaran treballant intensament per a la reparació d’aquest dany.

Arribats a aquest punt, en nom propi, dels meus companys de Junta Directiva, i dels socis del Club, vull traslladar al Sandro i la seva família la nostra felicitació, el nostre afecte i una abraçada molt forta.

Barcelona, 24 d’abril del 2019

Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona