Experts de la Xina, el Japó, Austràlia i Europa han analitzat la seguretat a l’Àsia Oriental en una nova edició del seminari War and Peace del Centre d’Informació i Documentació Internacionals de Barcelona (CIDOB). L’objectiu és treure’n conclusions per millorar les tensions polítiques i de seguretat que hi ha entre els diferents països de la zona.

En la jornada, que s’ha celebrat aquest matí al Palau de Pedralbes, s’ha debatut la necessitat de trobar un nou marc de seguretat per a l’Àsia Oriental, sobretot en un moment en què la zona està experimentant un creixement econòmic molt important.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha inaugurat el seminari, on han intervingut ponents d’arreu del món, entre els quals, l’exsecretari general adjunt de l’OCDE, Kumiharu Shigehara, i diversos experts en economia provinents de la Xina, Tòquio i Austràlia. El CIDOB és l’encarregat de canalitzar les conclusions del seminari i fer-les arribar a polítics i emprenedors de l’Àsia, però també d’Europa per a possibles inversions.

El seminari War and Peace del CIDOB, que té lloc cada any al Palau de Pedralbes, va analitzar l’any passat les revoltes de la Primavera Àrab. El 2010 s’hi va debatre el nou ordre mundial sorgit amb l’aparició de noves potències com la Xina o l’Índia.