La Gemma va estudiar empresarials i treballa en un banc. Ara estudia psicologia, la carrera que sempre ha desitjat a través de la UOC. GEMMA FIGUEREDO, alumna UOC "Ara tinc un examen de psicometria que m'he preparat més o menys, però bé, en principi si és d'avaluació continuada no ha de ser difícil. No és un examen, és una prova de síntesi, llavors només val 60%." El sistema no presencial de la Universitat Oberta de Catalunya permet estudiar a persones que tenen resposabilitats. MARC SIXTO "Hem vingut a acompanyar a la meva dona que avui té un examen i la setmana que ve en té u altre. I hem vingut amb ella també." LAURA MARTÍNEZ, alumna UOC "T'ofereix molta flexibilitat i la conciliació amb la feina i més ara que tinc la criatura." El seu és un dels 64.000 qüestionaris que es repartiran entre els alumnes de la UOC. FERRAN GIFRE, director de gestió de l'acció docent UOC "No és una organització senzilla. Mobilitzem, per cada jornada d'exàmens més de 400 persones, ja sigui personal propi de la UOC, com gent contractada expressament per aquestes jornades d'exàmens." Prop de 10.000 alumnes de la UOC s'examinen avui a Barcelona entre les seus de Ciutat Vella i Zona Universitària. Quan s'acabi aquest període d'avaluació, s'hauran examinat prop de 33.000 persones a Espanya i Andorra, 25.000 de les quals a Catalunya. Dimecres passat ja es van fer alguns exàmens i el gruix de les proves es concentra entre avui i dissabte vinent.

Dimecres passat van començar les 64.000 proves d’avaluació final del primer semestre del curs 2013-2014 de la Universitat Oberta de Catalunya. Aquest dissabte han continuat i el pròxim dissabte, 25 de gener, en serà l’últim dia. L’elevat nombre d’estudiants que hi ha matriculats a la UOC, repartits per tot Catalunya i la resta de l’estat, posa en marxa una important operació logística que mobilitza més de 400 persones de la universitat per cada jornada d’exàmens.

En cadascuna d’aquestes jornades, la UOC habilita 24 seus d’exàmens que es concentren a Catalunya, però també a la resta d’Espanya i Andorra. Els espais s’habiliten en funció de les localitats en què hi ha més concentració d’estudiants. El gruix d’alumnes matriculats se centra en les quatre províncies catalanes, amb un total de 25.500 estudiants, seguit del País Valencià i Madrid, amb uns 1.600, i les Illes Balears, amb prop de 1.500.