Ferrocarrils

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha xifrat en 4.000 euros els desperfectes ocasionats als trens i a les instal·lacions arran del macrobotellot a la UAB la nit de divendres. En un comunicat, la companyia explica que s’han fet malbé cinc portes d’accés i sortida de les estacions de la Universitat Autònoma, les Fonts i Sant Cugat. També es van fer pintades a l’interior d’un tren i es van destrossar els seients d’un altre comboi, on es van arrencar algunes butaques.

La companyia ha condemnat “enèrgicament” aquests comportaments incívics. Considera que “com a servei públic aquest tipus d’actituds i els desperfectes ocasionats afecten directament totes les persones usuàries del servei”.

Es va intentar minimitzar una demanda no prevista

Els responsables de Ferrocarrils també expliquen que la nit de divendres van intentar minimitzar l’impacte de la demanda no prevista d’usuaris per evitar aglomeracions i riscos als trens i les andanes. FGC va afegir set trens addicionals. Tot i això, però, no va poder evitar les imatges d’aglomeracions als combois que molts usuaris van acabar penjant a les xarxes socials.