Bona part de les companyies catalanes seran presents a la cinquena edició del festival, que tindrà el seu punt àlgid el cap de setmana del 17 i 18 de desembre a la Fàbrica i Coats de Sant Andreu. Segons l’organitzador, Oriol Comas, “de moment ja hem omplert cinc naus”, entre d’altres, amb una quarantena d’empreses convidades, de les quals, “la meitat seran catalanes“. Comas afegeix que “el festival també es dirigeix als creadors de jocs, convidant cada any un de destacat i altres de desconeguts, i els reconeix la feina feta amb l’entrega de guardons”.

‘Victus’, la gran novetat

Un dels al·licients ha estat el joc de ‘Victus‘, en una versió adaptada de la novel·la d’Albert Sánchez Pinyol. El creador del joc, Toni Serradesanferm, destaca que “quan la gent ha experimentat aquesta cosa a través de la novel·la del Sánchez Piñol, doncs encara ho viuen més perquè veuen els personatges, veuen els moments de la novel·la que els van enlluernar més, i això ajuda moltes vegades gent que va llegir la novel·la a gaudir més del joc”. De fet, aquesta adaptació -és la segona- “dobla la primera versió comercial del joc” i posa especial èmfasi “a les accions que preveu la partida, com ara les expulsions, que les fem amb fum i foc, i recrea en tres dimensions els personatges o els canons de Montjuïc”.

El festival DAU se celebrarà al desembre a la Fabra i Coats de Sant Andreu. Una de les activitats més esperades serà el campionat mundial de Pandemic, un joc molt popular arreu del món, i que reunirà jugadors d’una vintena de països. A banda, però, també hi haurà espai per a les tradicions. Les places de Sant Andreu acolliran demostracions de jocs populars catalans, com el bèlit o les bitlles, així com d’altres de països europeus.